24 листопада газета «Світ університету» відсвяткувала 20 років з часу свого заснування. 

Протягом цих 20 років газета пройшла свій шлях заснування, становлення  і певних досягнень. Насамперед це – 280 чисел газети: чорнобілих без фотоілюстрацій, чорнобілих з фото, одноколірних та повноколірних з чудовими ілюстраціями чотирьох-, вісьми- , 10-ти та 12-ти сторінкових та додатку до газети «Gaudeamus» чотирма мовами. Змінювались редактори, редакційна колегія, штат авторів, дописувачів та газета завжди розповідала про університетське життя: про досягенення викладачів і студентів у сфері навчання і науки, євроінтеграційних процесів і спорту, про  культурно-мистецьке життя, практику і відпочинок.

Вітаючи редацію газети з нагоди 20-річчя з дня заснування ректор університету, професор Володимир Стибель побажав редакційній колегії надалі «тримати марку», удосконалюватись, досягати успіхів, претендувати на найвищий щабель серед університетських видань і писати історію університету. 

 У конференц-залі учасники урочистого зібрання: ректорат університету, профспілкові комітети співробітників,  студентів і аспірантів університету,  представники Львівської обласної організації НСЖУ та колеги-журналісти з  провідних львівських інформаційних агенцій та  друкованих видань  мали можливість  оглянути експозицію архівних та останніх чисел газети.  Член секретаріату Львівської  обласної організації НСЖУ Ярослав Фейло  вручив редактору газети Марії Голик грамоту  за високий професіоналізм, постійний пошух та з нагоди 20-річчя заснування газети «Світ університету».  Як зауважив проректор  з науково-педагогічної  роботи Роман Минів, це вже друга нагорода – газета «Світ університету»   стала однією з кращих  у конкурсі  серед аграних вишів  за публікації, присвячені патріотичному вихованню і нагороджена диплом від Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

Особливу увагу присутніх журналістів привернув додаток до газети «Gaudeamus» чотирма мовами (латинською, англійською, німецькою і французькою), ініціатором видання якого стала проректор з науково-педагогічної роботи Магдалина Драч, а реалізовується цей проект за допомогою студентів  та викладачів на кафедрі української та іноземних мов імені Якима Яреми та редакції газети. 

Свято газети було цікавим і насиченим спілкуванням.  Адже  через свою зайнятість журналісти не завжди мають змогу бувати в інших редакціях і, тим паче,  висловлювати словесно свої думки серед колег,  окрім  ТБ, газетних чи Інтернет- публікацій . 

 

Редакція газети «Світ університету» щиро дякуює усім за привітання, участь, підтримку та цікаві ідеї.

load page 0.091631 second, load CPU 0.01