17 червня у Львові відбувся круглий стіл на тему: “Ефективність проектування та застосування регіональних програм підтримки фінансування малих та середніх сільськогосподарських виробників за рахунок обласних бюджетів”.

Із вступним словом до учасників заходу звернулися директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Осип Магур і координатор проекту Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) “AгроІнвест” Наталія Ільїна. Заступник директор департаменту Людмила Гончаренко проінформувала присутніх про умови фінансової підтримки виробників Львівщини в попередніх і поточному році. 

Наталiя Ільїна коротко розповіла про результати роботи Проекту «АгроІнвест» та перспективні напрями роботи в Україні до кінця 2015 року. 

Експерти  Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень Тамара Шаповал і Леся Голинська представили результати дослідження існуючих регіональних програм підтримки аграрного виробництва у Львівській, Волинській та Рівненській областях. Слід зазначити, що на Львівщині Комплексна програма бюджетної підтримки агровиробників найбільш системна і структурно правильно побудована. Щорічно більша частка бюджетних коштів Комплексної програми на Львівщині спрямовується на часткове відшкодування витрат, вже здійснених сільгоспвиробниками через часткове відшкодування вартості придбаного насіння, придбаних племінних ресурсів тощо. Спрощений доступ до кредитних ресурсів через відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами загалом сприяє розширенню бізнесу малих та середніх агроформувань. 

 

Керівники сільськогосподарських підприємств, кредитних спілок та науковці Львівщини висловили власні зауваження та пропозиції до представленого дослідження. Крім того, фахівці зробили ряд зауважень, врахування яких спростить фінансову підтримку розвитку аграрного виробництва у Львівській області.   

 

Участь у роботі круглого  столу і власні пропозиції відносно механізму  фінансової підтримки аграрного виробництва на Львівщині  представили викладачі факультету економіки та менеджменту університету Світлана Сендецька (кафедра маркетингу) і Дмитро Соломонко (кафедра економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича).  

load page 0.034951 second, load CPU 0.12