В рамках проведення навчання Ветеринарною Школою Передової Діагностичної Техніки (Люблін-Львів) працівники кафедри епізоотології 19-21 травня 2015 року відвідали курс навчання «Методи специфічної діагностики інфекційних хвороб тварин», які проходили у Львівській регіонарній державній лабораторії ветеринарної медицини.

Завідувачем вірусологічного відділу Стибель Аллою Орестівною продемонстровано фільм про вірусологічний відділ та представлено доповіді і фільми на тему «Блутанг», «Африканська чума свиней – клініка та патанатомія», «Правила відбору патматеріалу, упакування та транспортування».

Працівники вірусологічного відділу ознайомили з правилами роботи в лабораторії ПЛР, а також продемонстрували пробопідготовку до ПЛР, виділення, приготування master mix, постановку ПЛР та інтерпретацію результатів наявності вурусу африканської чуми свиней.

Висловлюємо подяку керівникам проекту професору Стефанику В.Ю., доценту Максимовичу І.А. за підготовку і організацію навчання, а також завідувачу вірусологічного відділу Стибель А.О. та працівникам відділу за змістовне пояснення та наочний показ кожного етапу постановки ПЛР та цікаве викладення матеріалу працівникам вірусологічного відділу.

load page 0.128670 second, load CPU 0.08