22 вересня 2016 року у Києві з ініціативи Асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ) вже сьомий раз відбулася Міжнародна конференція «Ефективне управління агрокомпаніями».

Президент УКАБ Алекс Ліссітса у вступному виступі звернув увагу на необхідність об’єднання галузевих аграрних асоціацій з метою системного захисту інтересів агробізнесу з урахуванням глобальної конкуренції на ринках. Заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева розповіла про основні кроки держави, які необхідні для вирішення повсякденних потреб підприємств галузі, зокрема створення передумов для залучення інвестицій та технологій у виробництво.

Істотний пріоритет, за словами заступника міністра Ольги Трофімцевої, також буде приділятися розвитку напрямів органічного сільського господарства та виробництву продуктів здорового харчування в Україні. Крім того, увага міністерства також орієнтується на налагодження  конструктивних відносин та співпрацю з інститутами громадянського суспільства.    
Президент «Бразильського сільськогосподарського товариства» (Sociedade Rural Brasileira) Густаво Дженкейра розповів про тенденції розвитку аграрного сектору Бразилії та представив успішний досвід позитивного впливу аграрного бізнесу на розвиток сільських територій.
Президент УКАБ Алекс Ліссітса і президент «Бразильського сільськогосподарського товариства» Густаво Дженкейра підписали меморандум про співпрацю між інституціями, що є перспективним з урахуванням істотних експортних потужностей галузей сільського господарства в двох країнах.
Учасники конференції мали змогу почути бачення міжнародних експертів та менеджерів великих агропромислових компаній України щодо перспектив фінансового забезпечення розвитку галузі та впровадження сучасних систем управління ефективністю для реалізації стратегії компанії.
Зокрема, в доповіді партнера компанії PricewaterhouseCoopers (PwC) у Великобританії Стівена Олдфілда суттєва увага зверталася становленню та розвитку середовища для формування лідерства в компаніях.
На дискусійній панелі присвяченій розвитку земельних відносин,   перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк представив позицію галузевого відомства стосовно алгоритму впровадження ринку землі сільськогосподарського призначення.

Прийняття на поточному тижні Верховною Радою України окремих законопроектів створює позитивний імпульс для часткового вирішення проблеми з розпорядженням земельними ділянками померлих людей.
В межах конференції відбувся обмін думками між провідними експертами та підприємцями стосовно перспектив розвитку галузевих аграрних ринків в Україні з урахуванням впливу глобальних тенденцій.
Участь у конференції прийняв викладач кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича Дмитро Соломонко

load page 0.048560 second, load CPU 0.36