17-20 травня 2016 року в Інституті біохімії ім. О.В.Палладіна НАН України (м. Київ) у рамках Партнерського проекту Р633 «Освіта та поширення знань в Україні» відбувся 6-й Регіональний Семінар «Підвищення обізнаності та освіти з біобезпеки та біозахисту в Україні».

Організаторами Семінару виступили Національна академія наук України, Інститут біохімії ім. О.В.Палладіна НАН України, Комісія з біобезпеки та біозахисту при РНБО України, Українська асоціація біобезпеки за сприяння Міністерства оборони Великобританії та Українського науково-технологічного центру.

Зі вступним словом до учасників Семінару звернувся академік НАН України Сергій Комісаренко, який у своїй доповіді наголосив на актуальності проблем біобезпеки та біозахисту та технологій подвійного призначення в контексті сучасного розвитку науки.

Лекторами Семінару виступили Тетяна Новосьолова (університет Бредфорду, Великобританія), Галина Гергалова та Ярослава Максимович (Інститут біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України).

У роботі семінару взяли участь представники Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова (м. Вінниця), Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара (м. Дніпро), Київського національного університету імені Тараса Шевченка (м. Київ), Львівського національного університету імені Івана Франка (м. Львів), Національної академії служби безпеки України (м. Київ), Одеського державного аграрного університету (м. Одеса), Одеської національної академії харчових технологій (м. Одеса), Полтавської державної аграрної академії (м. Полтава), Українського науково-технологічного центру (м. Київ), Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького (м. Черкаси), Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (м. Чернівці). У роботі Семінару взяв участь доцент кафедри екології та біології Янович Денис.

На Семінарі було представлено та проведено апробацію за принципами командно-орієнтованого навчання навчального модулю «Біобезпека, біозахист і біоетика», розробленого на базі «Національних серій» (університет Бредфорду, Великобританія) з використанням матеріалів посібників «Навчальний посібник з біологічного захисту: можливості командно-орієнтованого навчання» (Тетяна Новосьолова, університет Бредфорду, Великобританія) та «Запобігання біологічних загроз: Що Ви можете зробити» (група авторів, університет Бредфорду, Великобританія).

Докладніша інформація про роботу Семінару та проект «Освіта та поширення знань в Україні» доступна за посиланням: http://www.bsseducation.com.ua.

Щиро дякуємо організаторам та учасникам Семінару за високий рівень проведення та плідну співпрацю!

load page 0.095164 second, load CPU 0.21