Робота у науковому гуртку при кафедрі паразитології та іхтіопатології координує талановиту молодь у виборі подальшого напрямку практичної та наукової діяльності.
Гурток був створений з метою реалізації творчого наукового потенціалу студентів та їх участі в виконанні науково-дослідних робіт, програм, що виконуються в університеті, а також з метою здійснення наукової, освітньої та творчої діяльності. Засідання гуртка проводяться один раз в тиждень, у вільний від планових занять час.

Співробітники кафедри постійно проводять роботу із заохочення студентів до роботи з усіх напрямків паразитології.

Зараз на засіданнях гуртка студенти активно освоюють техніку виготовлення вологих макропрепаратів та мікропрепаратів, поповнюючи музей кафедри. Також займаються вивченням морфологічних особливостей гельмінтів з різних органів тварин та птиці, питаннями особливостей біології збудників, патогенезу, клініко-лабораторної діагностики.

Члени гуртка поглиблюючи свої знання з обраної ними галузі ветеринарної науки, отримують необхідні навики роботи, що має велике значення для профорієнтаційної роботи та для подальшої наукової роботи студентів після закінчення навчання на факультеті. Крім того приймають активну участь в планових профілактичних дегельмінтизаційних заходах в ННВЦ”Комарнівський”.

Результати досліджень студентів-гуртківців будуть опубліковані з наступним виступом на студентській науковій конференції.

Керує студентським науковим гуртком доцент кафедри Тафійчук Р. І., допомагають йому доцент Соболта А. Г., старший препаратор Голубцова М. В. та завідувач лабораторії електронної мікроскопії Зайцев О. О.

load page 0.065945 second, load CPU 0.1